Onze fusie

Met Brussel Babbel Bubbels vieren het Huis van het Nederlands Brussel en vzw Bru-taal op 25 maart 2014 hun fusie. Door die fusie willen beide organisaties elkaar versterken en het Brussels aanbod « Nederlands leren » vervolledigen.

Als Brussels Netwerk voor Nederlandse taalstimulering bouwde vzw Bru-taal de laatste 10 jaar een sterke expertise uit in activiteiten om op een laagdrempelige, informele manier Nederlands te oefenen. De bekendste zijn hoogstwaarschijnlijk de conversatietafels Babbelut.

Die expertise wordt nu gekoppeld aan het bestaande aanbod van het Huis tot één mooi pakket. Zo kan elke Brusselaar die Nederlands wil leren en elk bedrijf, elke dienst of organisatie die taaladvies wil, vanaf nu bij 1 instantie terecht voor 1 volledig aanbod waarbinnen taallessen, methodieken en materiaal om Nederlands te leren, conversatietafels en oefenactiviteiten op elkaar afgestemd zijn.

Natuurlijk zijn vzw Bru-taal en het Huis geen vreemden voor elkaar. Beide organisaties waren al samen actief in Brusselse gemeenschapscentra, culturele en sociale organisaties, bedrijven en scholen. En zowel voor Bru-taal als voor het Huis van het Nederlands Brussel staat een meertalig Brussel en een aanbod op maat van de Brusselaar al sinds 2003 centraal. Nieuw voor het Huis wordt wel de sterk uitgebouwde vrijwilligerswerking van vzw Bru-taal.