Waar en hoe kan je in Brussel Nederlands oefenen?

Overal. Tijdens de zumbales in je gemeenschapscentrum, door naar de radio te luisteren op de tram, door een boek uit te lenen in Muntpunt, … Voor iedereen zijn er oefenkansen, maar je moet weten waar en hoe je ze kan vinden. En dat is vaak een probleem voor veel mensen die buiten hun lessen Nederlands willen oefenen of die hun Nederlands willen opfrissen.

De website 'Nederlands oefenen in Brussel' 

Het Huis verzamelt ideeën en tips om Nederlands te oefenen. Culturele activiteiten, vrijwilligerswerk, budgettips, sportactiviteiten, social media en veel meer. Je vindt ze per categorie via www.nederlandsoefenen.be/brussel

www.nederlandsoefenen.be/brussel

Nieuw! De Nederlands-de-luxekaart

Het nieuwste gadget van het Huis van het Nederlands verzamelt alle tips om Nederlands te oefenen op een fictieve kaart van Brussel. Praktische info, handige adressen, getuigenissen van Brusselaars.

Het staat allemaal op de
Nederlands-de-luxekaart!

Vind ze in heel Brussel.

Aanbod workshops 'Nederlands oefenen' voor organisaties en lesgevers

  • Wil je zelf je cursisten kunnen doorverwijzen naar oefenkansen? Wil je weten welke tips er allemaal bestaan? Of welke oefenkans bij welk profiel past? Vraag dan een infosessie Nederlands oefenen voor je collega’s en jezelf aan. Vanaf 7 deelnemers geven we deze infosessie in jouw organisatie of centrum. Ze zijn ideaal voor iedereen die soms de vraag krijgt: “Ik kan al een beetje Nederlands, maar waar kan ik de taal spreken en oefenen?”
  • Ken je een grote groep Brusselaars die op zoek is naar oefenkansen? Voor hen geven we de workshop Nederlands oefenen meteen op maat. Ze ontdekken de mogelijkheden om Nederlands te oefenen in Brussel en kunnen ons al hun vragen rechtstreeks stellen. De workshops gaan door in jouw organisatie of centrum. We organiseren de workshop vanaf 10 personen. Ze zijn ideaal voor Brusselaars die al Nederlands kunnen en de taal graag willen oefenen. De deelnemers moeten een basiskennis Nederlands hebben (1.2 behaald).