Op stap naar Brusselse musea

NT2-museumweken in 2018

Ga gratis op stap met je klas tijdens de NT2-museumweken! Van 26 februari tot 9 maart 2018 openen 6 Brusselse musea hun deuren voor een 60-tal NT2-klassen. Ontdek ze samen met je cursisten tijdens een leuke activiteit op maat. Inschrijven kan vanaf 5 februari 2018.

Hoe bereid je jezelf en de klas voor?

Je kan de activiteit voorbereiden en nabespreken met lesmateriaal op maat van het museum. Het materiaal vind je binnenkort door hieronder te klikken op elk museum.

Welke activiteiten kies jij?

BOZAR

BELvue

BOZAR

Bewonder de gloednieuwe expo van de moderne kunstenaar Fernand Léger. Een gids van het museum begeleidt deze activiteit.

De cursisten ontdekken de geschiedenis van België en ze testen wat ze al weten in een spel. Deze activiteit begeleid je zelf met de handleiding van het museum.

 Koninklijke Musea
van Schone Kusten

CIVA Stichting

c Daniel Piaggio Strandlund & Ilan Weiss

CIVA Stichting
De cursisten onderzoeken emoties en uiterlijke kenmerken in portretkunst. Een gids van het museum begeleidt deze activiteit.  Wonen, werken, leren en ontspannen in Brussel. Deze thema’s staan centraal in de klasgesprekken en het interactieve spel in de CIVA stichting. Deze activiteit begeleid je zelf met behulp van materiaal van het Huis van het Nederlands.

Archief en Museum voor
het Vlaams leven te Brussel

Museum van de Molen
en de Voeding 

Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel Molen van Evere
Hoe werkt een archief en wat is erfgoed en migratie? Dat ontdek je tijdens een interactieve rondleiding. Een gids van het museum begeleidt deze activiteit.  Kom alles te weten over de aardappel en ga daarna aan de slag in de keuken. Een gids van het museum begeleidt deze activiteit.