Nederlands oefenen via vrijwilligerswerk

Nederlands oefenen als vrijwilliger

Via Oefenkans NL maakt het Huis van het Nederlands de match tussen organisaties die op zoek zijn naar een vrijwilliger en Brusselaars die op zoek zijn naar mogelijkheden om Nederlands te oefenen. 

Vrijwilligerswerk doen bij een Nederlandstalige organisatie is een ideale manier om Nederlands te oefenen en om een Nederlandstalig netwerk op te bouwen. Het onthaal aan de balie van Muntpunt, schaken met senioren, theaterworkshops voor kinderen begeleiden, helpen op een festival … zijn enkele voorbeelden van taken die Oefenkans NL-vrijwilligers kunnen doen. 

Het Huis ondersteunt organisaties die anderstaligen deze kans willen bieden.

Oefenkans NL in je organisatie?

Zijn er in je organisatie vrijwilligerstaken waarbij iemand actief Nederlands kan spreken? Wil je Brusselaars wel de kans geven om hun Nederlands te oefenen in jouw organisatie? Dit kan je van het Huis verwachten:

  • Hulp bij het schrijven van een duidelijke vacature en het verspreiden ervan via onze kanalen, o.a. op de website www.nederlandsoefenen.be/brussel 
  • Werving en selectie van je vrijwilligers
  • Goede match tussen het taalniveau van de vrijwilligers en het vereiste taalniveau voor het werk dat jij in gedachten hebt
  • Een opleiding rond duidelijk Nederlands voor je hele team
  • Tips over hoe je de vrijwilligers kan betrekken bij je team
  • Een workshop voor de vrijwilligers rond specifieke woordenschat
  • Extra tools voor de vrijwilligers, bijvoorbeeld een lijst met woordenschat of standaardzinnen voor aan de telefoon

Heb je interesse?

 Contacteer oefenkansen@huisnederlandsbrussel.be

Wij komen graag eens langs in jouw organisatie. 

Oefenkans NL is een samenwerking van het Huis van het Nederlands Brussel, in samenwerking met Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel.