Nederlands in de bewakingssector

Bewakingsagenten kom je overal tegen: bij de bank, in de winkel, op industrieterreinen, ... Ze staan niet alleen in voor de bewaking maar leiden ook alles in goede banen als er problemen zijn. Een goede talenkennis is daarbij essentieel.

Op vraag van RESOC Halle Vilvoorde en de Beroepsvereniging voor Bewakingsondernemingen ontwikkelde het Huis van het Nederlands Brussel daarom, samen met het Huis van Vlaams-Brabant, het zakwoordenboekje GO – STOP! dat de meest courante sleutelzinnen en woordenschat verzameld.

Het zakwoordenboekje helpt bewakingsagenten om bezoekers te woord te staan in het Nederlands, Frans of Engels en is een steun bij het uitvoeren van hun job. Het zorgt bovendien voor een positieve uitstraling voor de bewakingssector, omdat de bewakingsagenten een betere dienstverlening kunnen leveren. Het boekje is te koop voor €2,50. Bestellen kan via het invulformulier. Je kan het zakwoordenboekje ook gratis downloaden.

Ben je actief in de bewakingssector en wil je graag nog meer doen met Nederlands in jouw bedrijf? Neem dan contact op met een taaladviseur voor een vrijblijvend advies.