Proper Nederlands

“Ik heb vandaag het vergaderlokaal niet kunnen poetsen. Het was de hele tijd bezet.” Niet gemakkelijk om uit te leggen aan een gebouwenverantwoordelijke als je een schoonmaker bent die maar enkele woorden Nederlands spreekt.

“Kan je vandaag de keukenkasten een extra beurt geven?” Een gebruikelijke opdracht voor een schoonmaker die bij mensen thuis poetst. Maar wat als die schoonmaker geen Nederlands begrijpt?

Proper Nederlands is bedoeld voor schoonmakers zonder of met een zeer beperkte kennis van het Nederlands (minder dan instap richtgraad 1.2). Met dit pakket leren ze de basis Nederlands die ze nodig hebben om met klanten te communiceren. Het pakket bestaat uit:

Verschillende combinaties zijn mogelijk.

Heel het pakket Proper Nederlands vertrekt vanuit situaties die zeer herkenbaar zijn voor de schoonmakers, zowel voor hun werk bij particulieren als bij bedrijven.

Proper Nederlands maakt de schoonmaker niet tweetalig, maar vergemakkelijkt wel de communicatie tussen de hemzelf en de klant.

Stelt uw bedrijf schoonmakers te werk? Wilt u dat ze Nederlands leren? Wilt u hen motiveren om Nederlands te leren en te gebruiken?

Bent u een docent Nederlands of een technisch instructeur voor schoonmakers? Wilt u in uw lessen gebruik maken van het materiaal van Proper Nederlands?

Contacteer ons