Wijzig je cookies voorkeuren

Nederlands leren & oefenen

Bent u ouder dan 16 jaar en wilt u Nederlands leren of oefenen in Brussel? 

Kom naar het Huis van het Nederlands voor persoonlijk advies over Nederlandse lessen, zelfstudie of activiteiten om Nederlands te leren en te oefenen. Zo leert u snel Nederlands te spreken en te schrijven.

Huis_Nederlands_Brussel_Intake1

Info, advies en inschrijving

In welke gemeente kunt u les volgen via het Huis van het Nederlands? Wanneer kunt u les volgen? Hoe vaak kunt u naar de les gaan? Hoe leert u het beste Nederlands spreken, en met welke oefeningen? Samen bekijken we welke cursus het best bij uw situatie past en welke activiteiten u kunt doen om Nederlands te leren en te oefenen.

Er zijn per jaar meer dan 3000 cursussen Nederlands. Het Huis van het Nederlands heeft informatie over alle cursussen in het Nederlandstalig volwassenenonderwijs in Brussel.

Kom langs bij het Huis van het Nederlands en ontdek welke cursus of activiteit bij u past! 

Lees meer
Banner Nederlands oefenen in Brussel 2560x413

Website Nederlands oefenen in Brussel!

De website Nederlands oefenen in Brussel werd vernieuwd. Surf ernaar toe en ontdek verschillende manieren om Nederlands te oefenen, ook online!

Bezoek de website

Nederlands leren en oefenen via zelfstudie

Wilt u Nederlands leren en oefenen via zelfstudie? Welke boeken of ander materiaal kunt u gebruiken? In onze Taalgarage krijgt u advies en informatie. 

Naar de Taalgarage

Advies over Nederlands oefenen

Wilt u enkel advies om Nederlands te oefenen? Dat kan! Maak een afspraak (kies Ik wil info over Nederlands oefenen”).

Maak een afspraak

Andere opties om Nederlands te leren en oefenen

Meer Nederlands? Bekijk onze handige zakwoordenboekjes!

Het Huis van het Nederlands publiceerde verschillende kleine woordenboekjes met specifieke woordenschat. Zo leert u nóg makkelijker Nederlands spreken en schrijven. U kunt ze kopen in het Huis van het Nederlands, bestellen of gratis downloaden. Hieronder alvast 3 voorbeelden.

Bekijk alle publicaties »
Huis_Nederlands_Brussel_Cultuure

CULTU(U)R(E): Zakwoordenboekje FR/NL/EN voor de culturele sector € 2,50
/ stuk

Dit woordenboekje helpt u om bezoekers te woord te staan in het Nederlands, Frans of Engels. Alle woordenschat die u nodig heeft aan het onthaal, aan de ticketbalie, in de zaal … vindt u erin terug.
Het boekje is drietalig en werd ontwikkeld in samenwerking met het Brussels Kunstenoverleg, le Réseau des arts à Bruxelles, de Erfgoedcel Brussel van de VGC en de Brusselse museumraad.

pdf gratis downloaden

Dit boekje bestaat niet meer op papier. U kunt alleen de pdf-versie hier gratis downloaden.

Huis Nederlands Brussel Contact

Contact FR.NL.EN: Woordenboekje voor het onthaal € 5,00
/ stuk

Kan ik u helpen? Wilt u een boodschap achterlaten? Dit boekje bevat al het Frans, Nederlands en Engels voor het onthaal en loket. Zo communiceert u vlot met klanten en bezoekers.
De publicatie is ontwikkeld door het Huis van het Nederlands in opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

pdf gratis downloaden
Aantal:
Huis Nederlands Brussel Medica

Medica FR.NL.EN: Woordenboekje voor de ziekenhuizen € 5,00
/ stuk

Dit woordenboekje helpt je om in het Frans, het Nederlands of het Engels te communiceren met patiënten en bezoekers. Het boekje bevat zinnen en woorden voor alle frequente situaties: aan het onthaal, tijdens een onderzoek, in de kamer …
Medica FR.NL.EN is een publicatie van het Huis van het Nederlands Brussel ontwikkeld op initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en in samenwerking met het Huis voor Gezondheid, de Europaziekenhuizen en de Iris-ziekenhuizen.

pdf gratis downloaden

Deze publicatie is momenteel niet meer beschikbaar.