Nederlands leren & oefenen

Bent u ouder dan 16 jaar en wilt u Nederlands leren of oefenen in Brussel? Wilt u inschrijven voor een cursus Nederlands? Hebt u een vraag over Nederlands leren of oefenen?

Kom naar het Huis van het Nederlands voor persoonlijk advies over Nederlandse lessen, zelfstudie of activiteiten om Nederlands te leren en te oefenen. Zo leert u snel Nederlands spreken en schrijven.

Huis_Nederlands_Brussel_Intake1

Info, advies en inschrijving

In welke gemeente kunt u les volgen via het Huis van het Nederlands? Wanneer kunt u les volgen? Hoe vaak kunt u naar de les gaan? Hoe leert u het best Nederlands spreken, en met welke oefeningen? Samen bekijken we welke cursus het best bij uw situatie past.

Er zijn per jaar meer dan 3 000 cursussen Nederlands. Het Huis van het Nederlands heeft informatie over alle cursussen in het Nederlandstalig volwassenenonderwijs in Brussel.

Kom langs bij het Huis van het Nederlands en ontdek welke cursus bij u past!

U kunt vrij langskomen of een afspraak maken.

U kunt ons ook bellen of e‑mailen.

info@​huisnederlandsbrussel.​be

+32 (0)2 313 96 00

Meer praktische info?

Nederlands oefenen in Brussel

Surf naar onze website met alle informatie over Nederlands oefenen. U vindt er informatie over activiteiten, inspiratie, links naar andere websites en tips om online Nederlands te oefenen. 

Bezoek de website
Nederlands oefenen in Brussel homepagina
HVHN QA Video V1 00 00 25 11 Still005

Nederlands leren en oefenen via zelfstudie

Wilt u Nederlands leren en oefenen via zelfstudie? Welke boeken of ander materiaal kunt u gebruiken? In het Huis van het Nederlandskrijgt u advies en informatie.

Meer weten over zelfstudie
Banner patati tris 2

Een taal leren is leuker én gemakkelijker met een tandempartner

Via Patati ontmoet u mensen in Brussel met dezelfde interesses, maar een andere moedertaal. Ontdek elkaar op onze website en wissel Nederlands uit met een andere taal – waar, wanneer en met wie u wilt.

Word nu een Patati
Babbelut

Kom naar onze gratis Babbelut-conversatietafels

Het Huis van het Nederlands organiseert elke week conversatietafels op 7 locaties in Brussel en online. Iedereen met een basiskennis Nederlands kan deelnemen!

Naar Babbelut

Meer Nederlands? Bekijk onze handige zakwoordenboekjes!

Het Huis van het Nederlands publiceerde verschillende kleine woordenboekjes met specifieke woordenschat. Zo leert u nog makkelijker Nederlands spreken en schrijven. U kunt ze kopen in het Huis van het Nederlands, bestellen of gratis downloaden. Hieronder alvast 3 voorbeelden.

Bekijk alle publicaties »
Huis Nederlands Brussel Contact

Contact FR.NL.EN: Woordenboekje voor het onthaal€ 5,00
/ stuk

Kan ik u helpen? Wilt u een boodschap achterlaten? Dit boekje bevat al het Frans, Nederlands en Engels voor het onthaal en loket. Zo communiceert u vlot met klanten en bezoekers. De publicatie is ontwikkeld door het Huis van het Nederlands in opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Aantal:
Huis Nederlands Brussel Medica

Medica FR.NL.EN: Woordenboekje voor de ziekenhuizen€ 7,00
/ stuk

Dit woordenboekje helpt je om in het Frans, het Nederlands of het Engels te communiceren met patiënten en bezoekers. Het boekje bevat zinnen en woorden voor alle frequente situaties: aan het onthaal, tijdens een onderzoek, in de kamer … Medica FR.NL.EN is een publicatie van het Huis van het Nederlands Brussel ontwikkeld op initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en in samenwerking met het Huis voor Gezondheid, de Europaziekenhuizen en de Iris-ziekenhuizen.

Aantal:
Huis Nederlands Brussel A Baby C

ABabyC FR.NL.EN: Woordenboekje voor ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar€ 5,00
/ stuk

Dit boekje helpt je om in het Nederlands te communiceren over jouw kind. Ga je naar het kinderdagverblijf, het consultatiebureau of een andere Nederlandstalige organisatie? Wil je iets vertellen aan een medewerker of aan andere ouders? Neem dit woordenboekje mee in je tas en zoek de woorden op die je nodig hebt.

Aantal: