Cursus Nederlands voor jongeren (1825 jaar)

Voor wie is deze cursus?

Woon je in Brussel en ben je tussen 18 en 25 jaar? Heb je Nederlands geleerd in het secundair onderwijs? Ben je werkzoekende en wil je graag Nederlands leren om sterker op de arbeidsmarkt te staan? Of wil je Nederlands leren gewoon omdat je dat leuk vindt? Alleen weet je niet waar, wanneer en hoe. De cursus Nederlands voor jongeren’ is je dan op het lijf geschreven!


Wat houdt de cursus in?

Nederlands voor jongeren’ dompelt je écht onder in de Nederlandse taal. Het plezier van het leren van de taal staat voorop. In deze cursus van 4 weken proberen we je kennis van het Nederlands te heractiveren en te vergroten. We zetten je aan om het Nederlands te gebruiken via interviews, conversaties, deelname aan Nederlandstalige activiteiten in Brussel enzovoort. Daarnaast bekijken we met jou hoe je je traject in het Nederlands het beste verderzet.

De cursus is een mix van contactmomenten en online lessen. Zo kan ieder op zijn eigen tempo leren en komt er tijdens de contactmomenten meer tijd vrij voor de praktijk: het spreken.


Wat bereik je ermee?

Na het volgen van deze unieke cursus heb je je kennis van het Nederlands opgefrist en vergroot. Je bent vaardiger in het spreken en je bent op de hoogte van de vele opties die Brussel biedt om Nederlands te leren op jouw niveau. En vooral, je hebt plezier gehad tijdens het leren van een taal, samen met andere Brusselse jongeren.


Enkele jongeren getuigen

Ik heb genoten van Nederlands voor jongeren’. Ik ben gemotiveerd om een nieuwe cursus te volgen, dat is mijn eerstvolgende doel.” (Othmane, 23)

Ik ben verbaasd van mijn Nederlands. Mijn zelfvertrouwen en competentie is groter.” (Sarah, 25)

Ik heb nieuwe woordenschat geleerd en nieuwe mensen leren kennen.” (Salaheddine, 21)

Vragen?