Allez:NL = een hele dag Nederlands oefenen, overal in Brussel

24/11/2022 — Allez:NL, een hele dag om Nederlands te oefenen in de hoofdstad, vond plaats. Honderden Brusselaars namen deel aan Nederlandstalige sportieve, culturele of andere activiteiten. De dag is een initiatief van het Huis van het Nederlands Brussel.

ALLEZ NL LOWRES 4

Allez:NL werd voor de derde keer georganiseerd. Honderden deelnemers en 50 organisaties ontmoetten elkaar tijdens 70 activiteiten verspreid over Brussel. Van rappen, over graffiti spuiten, radio of theater maken, tot het nieuwe stadsspel Plonge: er was voor elk wat wils, in het Nederlands.

Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Benjamin Dalle en rapper Jeune Kash gaven de aftrap van de dag. Minister Dalle ondersteunde het initiatief: Allez:NL is het jaarlijkse feest voor iedereen die in onze hoofdstad Nederlands leert. Een dag waarop Nederlands gevierd wordt als verbindingstaal en mensen ons rijk Nederlandstalig netwerk in al haar kleuren en kracht kunnen ontdekken. Een netwerk vol boeiende organisaties waar we als gemeenschap bijzonder trots op mogen zijn.”

Directeur van het Huis van het Nederlands Brussel, Patrick Manghelinckx, vult aan: Wij organiseren Allez:NL om Nederlands oefenen aan te moedigen en drempels weg te nemen. Cursisten ontdekken het Nederlandstalig netwerk in Brussel en maken verbinding met elkaar. Ze hebben niet altijd het gevoel dat ze in Brussel Nederlands kunnen gebruiken en oefenen, maar ze zullen een groot aanbod ontdekken en kennismaken met organisaties waar ze meer dan welkom zijn.”

Beursschouwburg was de uitvalsbasis van het evenement. Wij hopen dat deze dag bij deelnemers en organisaties het zaadje heeft geplant om samen verder te groeien en verbinden.

Herbeleef de dag
PLONGE 1
ALLEZ NL LOWRES 3
ALLEZ NL LOWRES 7