Het Huis van het Nederlands Brussel krijgt erkenning met diversiteitslabel

12 februari 2021 — Het Huis van het Nederlands Brussel diende een diversiteitsplan in en kreeg een positieve evaluatie. Vandaag overhandigt minister Bernard Clerfayt het diversiteitslabel aan HR-verantwoordelijke Kristien Verheyen van het Huis. Met veel plezier en fierheid neemt zij deze erkenning in ontvangst. 

Het Huis van het Nederlands Brussel heeft een superdivers DNA. Wij weerspiegelen de rijke verscheidenheid van de Brusselse samenleving. Meer dan 30 van de 85 medewerkers hebben een etnisch-cultureel diverse achtergrond. Samen spreken ze meer dan 20 verschillende moedertalen. Kristien Verheyen: We zijn er voor elke Brusselaar, ongeacht afkomst, opleiding, socio-economisch profiel, handicap of overtuiging. Diversiteit staat voor ons gelijk aan inclusief werken. De klanten moeten zich thuis voelen en zich herkennen in onze aanpak.’

Het Huis werkt al bijna 20 jaar in het hart van de hoofdstad. Een belangrijke kernopdracht is Brusselaars helpen om Nederlands te leren en te oefenen. Brusselaars die willen groeien en verbinden, zijn bij het Huis aan het juiste adres.