Huis van het Nederlands Brussel lanceert de gids ‘Duidelijk Nederlands op school’

15 mei 2019 — Vandaag stelt het Huis van het Nederlands Brussel de gids Duidelijk Nederlands op school’ officieel voor in de IMO-school in Anderlecht.

Alle Nederlandstalige scholen in Brussel hebben vanaf vandaag een nieuw handboekje, speciaal voor hun leerkrachten en ander personeel. Het gaat om een gids Duidelijk Nederlands op school. Die moet de scholen helpen om vlotter te communiceren met ouders die het Nederlands nog niet perfect beheersen.

Hoe leg je als leerkracht iets uit aan ouders die minder goed Nederlands spreken? Een tiental leerkrachten van de vrije basisschool Instituut Maria Onbevlekt in Anderlecht ontdekken vandaag alvast een aantal tips om die communicatie te vergemakkelijken. 

De tips maken deel uit van workshops die het Huis van het Nederlands Brussel al een aantal jaar geeft aan schoolteams. Vanaf nu zitten ze vervat in een nieuwe praktische gids Duidelijk Nederlands op school.

Meer info over onze publicaties
NVO-basisschool-cover

Lees meer over Nederlands voor ouders, ons aanbod voor Nederlandstalige scholen in Brussel.

Naar Nederlands voor ouders

Alle Nederlandstalige scholen in Brussel kregen gratis gidsen voor elke medewerker. Ze kunnen de gidsen ook gratis bijbestellen via het Huis van het Nederlands Brussel.

Mail ons

De gids is ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel, samen met het Onderwijscentrum Brussel en op initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

FOTO-3_vgc_persmoment_gids_duidelijk_nederlands_249-LR
190515_vgc_persmoment_gids_duidelijk_nederlands_374-LR
IMG_0632-LR
IMG_20190515_114807
IMG_20190515_120751

Foto’s: Sien Verstraeten