Maand van het Nederlands in 3 Brusselse gemeenten

Drinkelsene2

Maand van het Nederlands in 3 Brusselse gemeenten

25 oktober 2019 — Gisteren sloten Stad Brussel, Sint-Agatha-Berchem en Elsene de Maand van het Nederlands feestelijk af. Daarmee wilden de gemeenten hun personeel stimuleren om meer Nederlands te leren of te dúrven spreken. 

De Maand van het Nederlands was een initiatief van het Huis van het Nederlands Brussel.

Yoga, Boksen, improvisatietheater, conversatietafels, infomomenten en een afterwork: de activiteiten van de Maand van het Nederlands waren divers. Elke deelnemende gemeente koos samen met ons welke activiteiten deel uitmaakten van haar” maand van het Nederlands.

De medewerkers kregen ook elke week 2 taaltips in de mailbox. Zo konden ze buiten de activiteiten wat Nederlands leren en oefenen. En in koffiehoekjes en cafetaria’s vonden ze gesprekskaartjes met ludieke vragen.

De Maand van het Nederlands was een succes. Meer dan 400 medewerkers namen deel en waren enthousiast. Niet alleen over de activiteiten, maar ook over de collega’s van andere diensten en andere locaties die ze leerden kennen.

Met deze actie wilde het Huis haar aanbod aan taalbeleidsondersteuning bij gemeenten onder de aandacht brengen. Gemeenten die daar interesse in hebben, kunnen het Huis van het Nederlands altijd contacteren.

De Maand van het Nederlands maakte deel uit van de werking Nederlands voor uw medewerkers, ons aanbod voor bedrijven, organisaties en openbare diensten. Via deze werking helpt het Huis van het Nederlands Brussel werkgevers om een taalbeleid te ontwikkelen in een meertalige context.

Lees meer over ons aanbod