Minister Dalle bezoekt onze vernieuwde onthaalruimte

HVN BD 4 lr
HVN BD 17 lr

14 maart 2022 — Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle, bezoekt het Huis van het Nederlands Brussel. De minister zal de vernieuwde onthaalruimte van het Huis ontdekken en de klantbeleving ervaren. Directeur Patrick Manghelinckx dankt de minister voor de onmisbare steun bij de verwezenlijking van dit project.

Het Huis van het Nederlands Brussel zet de deuren open en toont hoe de vernieuwde onthaalruimte een plek wordt waar alle Brusselaars hun weg naar Nederlands in Brussel vinden. Minister Dalle krijgt een rondleiding die de beleving van een bezoek aan het Huis tastbaar maakt. In 2021 optimaliseerde het Huis van het Nederlands Brussel de klantvriendelijkheid van het onthaal, de signalisatie en het digitaal afsprakensysteem. Nog tot 2023 plannen we verfraaiingswerken die voor een sterkere beleving en verbinding met de stad zorgen. Alle Brusselaars moeten zich welkom voelen om onze onthaalruimte en het Nederlands in een huiselijke sfeer te ervaren. 

We maken van het onthaal een exploratieruimte” zegt Patrick Manghelinckx. Brusselaars zullen als ze ons gebouw voorbijwandelen en als ze binnenkomen geprikkeld worden om het Nederlands te ontdekken. We bieden digitale schermen die zorgen voor animatie en informatie, een flyermuur, inspirerend luistermateriaal, een leessalon en zelfs een woordspel aan de muur. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen de bezoekers genieten van een drankje in een aangenaam kader.” 

Het Huis van het Nederlands Brussel draagt dit vernieuwingsproces niet alleen. We werken samen met Brusselse partnerorganisaties, ondernemers en jonge kunstenaars in spe” zegt Patrick Manghelinckx. Leerlingen van de kunsthumaniora van Anderlecht krijgen binnen hun schoolopdracht ruimte in ons onthaal om kunst en taal te verbinden. Vernieuwen gaat voor het Huis op alle vlakken samen met leren en creëren.” 

Met dit nieuwe onthaal wordt dit nog meer een open Huis voor alle Brusselaars met interesse in het Nederlands. Proficiat!” (minister Dalle)

Bezoek van minister Dalle aan het Huis van het Nederlands Brussel
Bezoek van minister Dalle aan het Huis van het Nederlands Brussel

Bekijk ook het filmpje en het artikel op de facebookpagina van de minister.

Meer echo’s in de pers:

Artikel in Knack

Artikel in het Nieuwsblad