We hebben een winnaar

2019-Winnaar-de-plezantste

We hebben een winnaar!

20 oktober 2019 — Voor de Week van het Nederlands 2019 lanceerde het Huis van het Nederlands Brussel Wat is de plezantste uitdrukking in het Nederlands?’. Tot 12 oktober, middernacht, kon iedereen stemmen. Meer dan 800 Brusselaars speelden mee! Eén persoon won de grote prijs: Omar uit Brussel. 

Omar volgt Nederlands bij CVO Lethas en woont in het centrum van de stad. Op 23 november kan hij met onze prijs de bloemetjes buitenzetten. 

Dat is volgens jullie ook de plezantste uitdrukking met 187 stemmen. Op de tweede plaats staat Ben je met mijn voeten aan het spelen. (116 stemmen)

De minst plezante uitdrukking werd iemand in de steek laten. Daar zijn wij helemaal mee akkoord.

We willen iedereen bedanken die deelnam aan de plezantste uitdrukking. En we wensen Omar veel plezier met zijn prijs! Een avondje restaurant, cinema en hotel. In Brussel, natuurlijk. 

Tot volgend jaar, tot de volgende Week van het Nederlands! 

Het team van het Huis van het Nederlands Brussel

Waarom de plezantste?

Je dochter moet een tandje bijsteken! Ze heeft het nog niet onder de knie. Onze Nederlandse taal heeft veel uitdrukkingen. Dat maakt ze leuk en sappig. 

Maar ook extra moeilijk voor wie Nederlands leert. Met De plezantste uitdrukking gaven we een hele week extra aandacht aan uitdrukkingen.