Ga verder naar de inhoud

Verken het Brusselse stads­cen­trum

Brukselbinnenstebuiten organiseert stadsverkenningen voor NT2-cursisten van de Brusselse CVO’s en LIGO Brusselleer. Er zijn drie verschillende parcours, afgestemd op het niveau van jouw klas (1, 2 of 3 taaliconen).

Wanneer? Op vraag
Prijs? 30 euro
Vertrek? Centraal Station, voor de hoofdingang op de Europarotonde
Eindpunt? Beursplein (1 taalicoon) of Gemeenschapscentrum De Markten (2 en 3 taaliconen)
Duur? 2 uur

Onze gids neemt je klas mee doorheen het stadscentrum. Via interactieve verhalen en zoekopdrachten ontdekken de cursisten hoe Brussel groeide van een klein dorp in het moeras tot de hoofdstad van België en Europa. Wat is het verschil tussen de boven- en de benedenstad? Waar komt de naam ​‘Brussel’ vandaan? Waar liep de Zenne? En wat betekent façadisme?

We bezoeken het Centraal Station, de Grote Markt, de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen, de Muntpuntbibliotheek en het Beursplein. Enkele thema’s die aan bod komen: diversiteit en talen, architectuur en stadsontwikkeling, religie, armoede en rijkdom, toerisme, beroepen en handel…

Opgelet: al heel wat klasgroepen volgden deze wandeling (aanbod sinds oktober 2022). Je vraagt best vooraf even aan je cursisten of ze de stadsverkenning al deden in een vorige module.