Publicaties

Het Huis van het Nederlands Brussel heeft verschillende publicaties ontwikkeld. Via deze pagina kunt u ze bestellen. De woordenboekjes kunt u ook gratis downloaden.

IMG_20190709_144251

Flyers en affiches van het Huis van het Nederlands Brussel

U kunt flyers en affiches van het Huis van het Nederlands Brussel gratis bestellen.

Naar het formulier
Huis Nederlands Brussel A Baby C

ABabyC FR.NL.EN: Woordenboekje voor ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar€ 5,00
/ stuk

Dit boekje helpt je om in het Nederlands te communiceren over jouw kind. Ga je naar het kinderdagverblijf, het consultatiebureau of een andere Nederlandstalige organisatie? Wil je iets vertellen aan een medewerker of aan andere ouders? Neem dit woordenboekje mee in je tas en zoek de woorden op die je nodig hebt.

Aantal:
220713 Publicatie Taalbeleid HVN DRUK 1

ABabyC: Woordenboekje voor kinderbegeleiders van kinderdagverblijvenGratis

Dit boekje helpt je om met de kinderen, de ouders en je collega’s in het Nederlands te communiceren. Dit boekje bevat zinnen en woorden voor frequente situaties: het wenmoment, het breng- en haalmoment, speel‑, eet- en zorgmomenten, overleg met collega’s… Gebruik het op het werk, onderweg naar je werk of naar huis.

Ben jij kinderbegeleider in een Brussels kinderdagverblijf en wil je je Nederlands oefenen, of ken je een collega? Bestel een gratis exemplaar van dit woordenboekje FR-NL via opgroeieninbrussel@vgc.be. Werk je niet voor een Brussels kinderdagverblijf, dan kan je het boekje hierboven gratis downloaden.

Huis Nederlands Brussel Medica

Medica FR.NL.EN: Woordenboekje voor de ziekenhuizen€ 7,00
/ stuk

Dit woordenboekje helpt je om in het Frans, het Nederlands of het Engels te communiceren met patiënten en bezoekers. Het boekje bevat zinnen en woorden voor alle frequente situaties: aan het onthaal, tijdens een onderzoek, in de kamer … Medica FR.NL.EN is een publicatie van het Huis van het Nederlands Brussel ontwikkeld op initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en in samenwerking met het Huis voor Gezondheid, de Europaziekenhuizen en de Iris-ziekenhuizen.

Aantal:
Huis Nederlands Brussel Contact

Contact FR.NL.EN: Woordenboekje voor het onthaal€ 5,00
/ stuk

Kan ik u helpen? Wilt u een boodschap achterlaten? Dit boekje bevat al het Frans, Nederlands en Engels voor het onthaal en loket. Zo communiceert u vlot met klanten en bezoekers. De publicatie is ontwikkeld door het Huis van het Nederlands in opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Aantal:
Huis_Nederlands_Brussel_Route

Route: Zakwoordenboekje FR/NL/EN voor het openbaar vervoer€ 2,50
/ stuk

Om hoe laat vertrekt de bus? Waar is de halte? Hoeveel kost een ticket? Dit boekje helpt je om te antwoorden op vragen van MIVB-reizigers. De publicatie is een initiatief van het Huis van het Nederlands Brussel en de MIVB, in samenwerking met Lerian-Nti.

Aantal:
Huis_Nederlands_Brussel_Pretaparler

Prêt à parler: Zakwoordenboekje voor de winkels€ 2,50
/ stuk

Prêt à parler helpt u om Nederlandstalige klanten beter te bedienen. Bij het zakwoordenboekje krijgt u een bijlage: chocolatiers, confectie of elektro. U kiest zelf welke bijlage u bestelt. Nog een extra bijlage kost 0,50 euro.

Aantal:
Huis_Nederlands_Brussel_Cultuure

CULTU(U)R(E): Zakwoordenboekje FR/NL/EN voor de culturele sector€ 2,50
/ stuk

Dit woordenboekje helpt u om bezoekers te woord te staan in het Nederlands, Frans of Engels. Alle woordenschat die u nodig heeft aan het onthaal, aan de ticketbalie, in de zaal … vindt u erin terug. Het boekje is drietalig en werd ontwikkeld in samenwerking met het Brussels Kunstenoverleg, le Réseau des arts à Bruxelles, de Erfgoedcel Brussel van de VGC en de Brusselse museumraad.

Deze publicatie is niet meer beschikbaar.

Huis_Nederlands_Brussel_Zeste

Un zeste de néerlandais : Zakwoordenboekje NL/FR voor de horeca€ 2,50
/ stuk

Bestellingen opnemen, de rekening brengen, reserveren, frisdranken, eten … het staat allemaal in het zakwoordenboekje voor de horeca.

Aantal:
NVO-basisschool-cover

Duidelijk Nederlands op school: hoe communiceer je met ouders? Tips voor Nederlandstalige basisscholen in Brussel€ 8,00
/ stuk

Deze gids bestaat uit 7 thema’s met tips om in Duidelijk Nederlands te communiceren. Ze bevat ook een lijst met veel gebruikte schoolwoordenschat vertaald naar het Frans en Engels. De 7 thema’s zijn: bezoek aan de school, inschrijvingsgesprek, infomoment, schoolpoortgesprek, algemene communicatie met ouders, oudercontact, conflict- of slechtnieuwsgesprek.

Aantal:
NVO-secundaire-school-cover

Duidelijk Nederlands op school: hoe communiceer je met ouders? Tips voor Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel€ 8,00
/ stuk

Deze gids bestaat uit 6 thema’s met tips om in Duidelijk Nederlands te communiceren. Ze bevat ook een checklist en een lijst met veel gebruikte schoolwoordenschat vertaald naar het Frans en Engels. De 6 thema’s zijn: bezoek aan de school, inschrijvingsgesprek, infomoment, algemene communicatie met ouders, oudercontact, conflict- of slechtnieuwsgesprek.

Aantal:
Huis_Nederlands_Brussel_ProperNL

Proper Nederlands: Zakwoordenboekje NL/FR voor de schoonmaaksector€ 15,00
/ stuk

Proper Nederlands bevat alle woordenschat die u in de schoonmaaksector nodig heeft. Gereedschap, het gebouw, acties, veiligheid … en bovendien altijd met een duidelijke afbeelding erbij. Hou dit boekje bij de hand om te zeggen of om te tonen wat u bedoelt. De publicatie is ontwikkeld in samenwerking met ISS, Euroclean, Home Wellness, BOMA en het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques.

Deze publicatie is niet meer beschikbaar.