Ik ben lesgever NT2

Ben je lesgever NT2 in Brussel? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is voor je cursisten om ook

buiten de les Nederlands te oefenen. Je vindt hier tips & tricks om je cursisten warm te maken en voor te bereiden op oefenen buiten de klas.

Op de www​.nederlandsoefeneninbrussel​.be vind je een overzicht van alle activiteiten waaraan je cursisten kunnen deelnemen.

Als eerste op de hoogte zijn van al onze activiteiten? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsflits voor

docenten NT2. Als we nieuws hebben, verschijnt onze nieuwsflits voor docenten NT2.

Huis_Nederlands_Brussel_NT2_Les

Tips voor het geven van Nederlandse les

Vormingen Nederlands oefenen in Brussel

Als Brusselse lesgever kan je voor cursisten een brug slaan tussen activiteiten in en uit de klas. Wij organiseren regelmatig vormingen of webinars waarin je tips en tricks krijgt over hoe je je cursisten kan motiveren om Nederlands te oefenen buiten de les.

Op www​.nederlandsoefeneninbrussel​.be vind je het aanbod aan activiteiten in Brussel voor cursisten.

Bekijk onze vorming

Ga op stap met je klas

Op zoek naar een leuke activiteit buiten de school? Ontdek ons aanbod.

Lees meer

Gebruik onze tools in de klas

Ontdek mijn netwerk Nederlands’, mijn weekplanning’ en andere leuke tools om in de klas te gebruiken.

Naar het overzicht

Materiaal op maat van je cursist

Heb je cursisten in je klas die Nederlands leren omdat ze als verkoper willen werken? Heb je cursisten in de klas die Nederlands leren omdat hun kinderen in een Nederlandstalige crèche of school zitten?


Het Huis van het Nederlands Brussel creëerde materiaal op maat van bepaalde groepen. Misschien helpt dit je op weg om je lessen nog meer op maat van je cursisten te maken?

Naar het overzicht

Werk samen met het Huis van het Nederlands

Het Huis van het Nederlands werkt voor heel wat samen met lesgevers NT2. Zo hebben we werkgroepen met lesgevers, kennismakingsdagen en brengen we regelmatig onze NT2-spitsen samen. 

  • De NT2-spitsen: onze nieuwe projecten testen, feedback geven op materiaal of brainstormen over nieuwe projecten voor cursisten of lesgevers? Onze NT2-spitsen zijn creatieve lesgevers NT2 met een mening over oefenkansen. 
  • Werkgroepen: het Huis organiseert een aantal werkgroepen met lesgevers NT2 van de Brusselse CVO en CBE Brusselleer. De groepen gaan over thema’s waar elk centrum mee te maken krijgt: cursistenbegeleiding, logopedie en meer. 
  • Kennismaking: waarvoor kunt u bij het Huis van het Nederlands terecht? En wie zijn de mensen achter de projecten en activiteiten voor lesgevers? Een aantal keer per jaar organiseert het Huis van het Nederlands een kennismakingsactiviteit voor lesgevers NT2.

Onze volgende activiteiten

Nieuwsbrief

Als we nieuws hebben, verschijnt onze nieuwsflits voor docenten NT2.

Registreer u om onze volgende nieuwsflitsen te ontvangen.