Vragen van lesgevers NT2? 1 adres!

Bent u NT2-lesgever in Brussel? Dan staan we voor u klaar! Het Huis van het Nederlands geeft informatie over lesmateriaal, methodieken, oefenkansen Nederlands voor uw cursisten en meer.

We horen graag al uw vragen over het geven van Nederlandse lessen

Verder organiseren we af en toe activiteiten voor lesgevers en hebben we een aantal projecten voor NT2-klassen. Op deze webpagina vindt u alvast een overzicht.

Huis_Nederlands_Brussel_NT2_Les

Tips voor het geven van Nederlandse les

Boek een workshop oefenkansen

Vragen uw cursisten soms waar ze Nederlands kunnen oefenen buiten de les? Plan met uw collega-lesgevers een workshop vol tips om Nederlands te oefenen in het Huis van het Nederlands Brussel.

In afwachting kunnen ze alvast terecht op onze website met oefenkansen: www​.nederlandsoefeneninbrussel​.be.

Vraag een workshop aan

Ga op stap met je klas

Op zoek naar een leuke activiteit buiten de school? Ontdek ons aanbod.

Lees meer

Gebruik onze tools in de klas

Ontdek mijn netwerk Nederlands’, mijn weekplanning’ en andere leuke tools om in de klas te gebruiken.

Naar het overzicht

Vertelkunst voor cursisten

Met uw cursisten werken aan vertelkunst? Bekijk ons lesmateriaal Fata Urbana.

Naar Fata Urbana

Check het materiaal van het Huis van het Nederlands

Het Huis van het Nederlands Brussel creëerde heel wat specifiek lesmateriaal, websites om Nederlands te leren voor bepaalde beroepen en zakwoordenboekjes. Misschien zit er wel iets tussen voor uw cursisten? Check ons overzicht.

Vindt u niet wat u zoekt? Of geeft u les aan specifieke groepen? Bijvoorbeeld aan ziekenhuispersoneel of veiligheidsagenten? Aarzel niet om ons te contacteren voor voorbeeldoefeningen uit verschillende contexten. 

Naar het overzicht

Werk samen met het Huis van het Nederlands

Het Huis van het Nederlands werkt voor heel wat samen met lesgevers NT2. Zo hebben we werkgroepen met lesgevers, kennismakingsdagen en brengen we regelmatig onze NT2-spitsen samen. 

  • De NT2-spitsen: onze nieuwe projecten testen, feedback geven op materiaal of brainstormen over nieuwe projecten voor cursisten of lesgevers? Onze NT2-spitsen zijn creatieve lesgevers NT2 met een mening over oefenkansen. 
  • Werkgroepen: het Huis organiseert een aantal werkgroepen met lesgevers NT2 van de Brusselse CVO en CBE Brusselleer. De groepen gaan over thema’s waar elk centrum mee te maken krijgt: cursistenbegeleiding, logopedie en meer. 
  • Kennismaking: waarvoor kunt u bij het Huis van het Nederlands terecht? En wie zijn de mensen achter de projecten en activiteiten voor lesgevers? Een aantal keer per jaar organiseert het Huis van het Nederlands een kennismakingsactiviteit voor lesgevers NT2.

Onze volgende activiteiten

Nieuwsbrief

Als we nieuws hebben, verschijnt onze nieuwsflits voor docenten NT2.

Registreer u om onze volgende nieuwsflitsen te ontvangen.