Op stap naar BELvue

Je hebt keuze tussen 2 activiteiten. 

Vanaf taalniveau 1.1 : op weg met Zeno (voor beginners)

Zeno de ontdekkingsreiziger is op bezoek in België! Vergezel hem op zijn reis, stap in zijn periscoop-camionette en maak kennis met de verschillende aspecten van het land. Geschiedenis, cultuur, economie,… België zal (bijna) geen geheimen meer voor je hebben! De cursisten ontdekken zelf het museum a.d.h.v. een interactieve kaart. Het museum begeleidt deze activiteit niet.

Vanaf taalniveau 2.1 : rondleiding 2 (t)huizen, 1 museum”

Het BELvue werkt samen met FMDO om verschillende mensen met een migratie-achtergrond op te leiden om hun levensverhaal te vertellen doorheen de thema’s van het museum. De gidsen hebben Nederlands geleerd en zullen elk hun ongelooflijke, soms buitengewone, soms ontroerende verhaal vertellen tot ze aankomen in hun nieuwe land, hun tweede thuis, België. Ze trekken parallellen en halen de verschillen aan die ze opmerken. Elke gids getuigt vanuit zijn/​haar persoonlijke ervaring, waardoor elke rondleiding uniek is.

Ontmoet enkele gidsen

Leila

Leila werkte tijdens de Koude Oorlog als radio-editor en leerkracht in Georgië, dat toen deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Ze leefde er in een religieuze minderheidsgroep van Yezidi en vertelt hoe het einde van het communistisch klimaat haar situatie veranderde. Ze neemt jullie mee in de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Saad

Saad komt uit Syrië. Hij vertelt over de weg die hij zelf afgelegd heeft van Syrië naar België. Hij leidt jullie rond doorheen de zalen van democratie, migratie, pluralisme en taal.

Ikram

Ikram komt uit Molenbeek. Ze werkt in Brussel als leerkracht Islam en geschiedenis. In het museum gidst zij jullie doorheen de geschiedenis van België en Marokko. Hiervoor heeft ze de zalen democratie, taal en pluralisme uitgekozen.

Zij worden versterkt door Jürgen, Sepideh, Inga, Selçuk en Fatma. 

Meer info over het museum: www​.belvue​.be