Wijzig je cookies voorkeuren

Op stap naar BOZAR

Swedish Ecstasy’: Hilma af Klint, August Strindberg en andere visionaire kunstenaars

Bozar biedt een interactieve rondleiding aan op het niveau van de deelnemers. Met kleine teken- en schrijfopdrachten, dialoogmomenten; een beleving op maat! We reizen hiervoor dit voorjaar naar Zweden.

Van januari tot juli 2023 vertegenwoordigt Zweden het voorzitterschap van de Raad van de EU. Zweden is een land van grote ingenieurs en ondernemers, maar het is ook een land met een groot spiritueel leven dat tot uiting komt in de kunst en de literatuur. 

Bozar pakt uit met een tentoonstelling die een aantal boegbeelden van de Zweedse kunstscène samenbrengt, bij wie mystiek en esoterie als een rode draad door hun werken lopen. We bekijken het multidisciplinaire werk van August Strindberg maar ook van de visionaire kunstenaar Hilma af Klint en haar groep van vrouwelijke kunstenaars De Vijf”. We kunnen kijken naar schilderijen, tekeningen, schetsen en manuscripten, maar ook een VR-installatie beleven. De tentoonstelling toont kunstwerken van het begin van de 20se eeuw tot kunstenaars van vandaag.

Wanneer?

Alle weekdagen tussen 10.00 u. en 17.00 u. 

Voor wie?

Alle taalniveaus

Duur van de activiteiten 90 minuten (korter kan, indien gewenst). 

Voor max.15 personen per gids 

Reserveren?

Vanaf 7 februari via gidsencoördinator Judith Hellers: judith.​hellers@​bozar.​be Vermeld de activiteit, het aantal deelnemers en het taalniveau, naam en adres van de school en gsm-nummer van de begeleidende leerkracht

Meer info?

www​.bozar​.be

Een gids van het museum begeleidt deze activiteit.