Op stap naar het Brussels Museum van de Molen en de Voeding

Activiteit

Rondleiding met gids en een kookworkshop.

De cursisten verkennen samen met een gids de expo. Daarna gaan ze zelf aan de slag in de keuken van het museum. Ze krijgen de keuze tussen 5 recepten (op voorhand af te spreken):

  • Kruidenbrood
  • Kaasbrood
  • Grieks brood (Pain à la grecque)
  • Bodding (Broodpudding)
  • Graankoekjes

De Expo Forever Bread. Van graan tot brood.’

Graangewassen zijn de hoeksteen van de menselijke voeding en worden sinds het ontstaan van de landbouw geteeld. De productie en bevoorrading ervan garanderen, is altijd al een belangrijke uitdaging geweest voor onze overleving. Brood, een van de afgeleide producten van graan, werd reeds door onze voorouders bereid en is vandaag nog steeds het basisvoedingsmiddel bij uitstek voor veel mensen wereldwijd. 

De tentoonstelling Forever Bread’ beschrijf hoe we van graan tot brood zijn gekomen en neemt ons mee achter de schermen van het productieproces van brood, van de selectie van de graankorrels tot de werkplaats van de bakker. 

Meer info over het museum: Welkom bij de Molen van Evere