Wijzig je cookies voorkeuren

Op stap naar het Joods Museum van België

Joods museum van België

Het Joods Museum biedt tijdens de museumweken 2 activiteiten aan: Workshop ABC van het Judaïsme’ en bezoek aan de tentoonstelling Sol LeWitt wall drawings’. 

Optie 1: Workshop ABC van het Judaïsme

De studenten maken kennis met riten en gebruiken in de Joodse godsdienst en worden uitgenodigd om verbanden te leggen met het eigen leven. Aan de studenten wordt gevraagd een voorwerp of een foto mee te brengen van een ritueel of een feest dat in hun leven heel belangrijk is.

Optie 2: Bezoek aan de tentoonstelling Sol LeWitt. Wall Drawings. Works on papers. Structures.

De studenten maken kennis met de muurschilderingen van Sol LeWitt en ander werk dat hij in België creëerde. De studenten worden uitgenodigd om over hun waarnemingen te spreken, over hun gevoelens daarbij, over wat ze kunst vinden of niet.

Aan de studenten wordt gevraagd een afbeelding mee te brengen van iets wat ze mooi vinden.

Wanneer?

Alle weekdagen tussen 10.00 u. en 17.00 u., op dinsdag 15 maart en donderdag 24 maart ook s avonds van 17.00 u. tot 22.00 u.

Voor wie?

Vanaf taalniveau 2.1

Duur van de activiteiten

90 minuten (korter kan, indien gewenst). 

Reserveren?

Contacteer het Joods Museum ten laatste vijf dagen voor de gewenste activiteit via frievancamp@​mjb-​jmb.​org. Vermeld de activiteit, het aantal deelnemers en hun naam.

Iemand van de educatieve dienst van het museum begeleidt de activiteit.

Een mondmasker is vereist. Het Covid Safe Ticket wordt gevraagd bij individuele verplaatsing, niet voor een volledige klasgroep die samen blijft.