Ik wil vrijwilliger worden

De hele wereld aan mijn tafel. Zo omschreef een van onze vrijwilligers waarom ze zo graag conversatietafels Nederlands begeleidt. En het is waar: van expats, tot vluchtelingen of Franstalige Brusselaars, de Babbelutters zijn een diverse, Brusselse bende.

Wilt u hen helpen om Nederlands te oefenen? Contacteer ons dan zeker voor een verkennend gesprek.

Meer informatie

Wat is Babbelut?

Het Huis van het Nederlands organiseert elke week op 8 locaties conversatietafels Nederlands. De deelnemers komen er hun Nederlands oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers.

Wat wordt mijn rol als vrijwilliger?

Als vrijwilliger modereert u het gesprek aan uw tafel. Aan een conversatietafel zitten een 5‑tal deelnemers die Nederlands willen oefenen en 1 Nederlandstalige vrijwilliger.

Hoeveel vrijwilligers zijn er?

Meer dan 60 Nederlandstaligen uit Brussel en De Rand zijn vrijwilliger aan onze Babbelut-conversatietafels. Ze komen elke week naar hun’ conversatietafel. Per locatie zijn er zo’n 7 vrijwilligers. 

Praktisch

Interesse? Mail ons met uw vragen of voor een verkennend gesprek:

Extra’s

Onze vrijwilligers zijn geweldig en zonder hen zouden de Babbelut-conversatietafels niet bestaan.
Daarom bedanken we hen elk jaar met een aantal activiteiten: een vorming of workshop, een brunch en een receptie. U kiest zelf of u deelneemt. We nodigen u natuurlijk ook uit op andere evenementen van het Huis van het Nederlands!