Ik wil vrijwilliger worden bij het Huis van het Nederlands Brussel

De hele wereld aan mijn tafel. Zo omschreef een van onze vrijwilligers waarom ze zo graag conversatie-activiteiten Nederlands begeleidt. En het is waar: van expats, tot vluchtelingen of Franstalige Brusselaars, ons publiek is een diverse, Brusselse bende.

Wil jij hen de kans bieden om Nederlands te oefenen? Word vrijwilliger bij het Huis van het Nederlands Brussel en kom conversatie-activiteiten begeleiden!

Wat wordt mijn rol als vrijwilliger?

Als vrijwilliger modereer je het gesprek tijdens conversatie-activiteiten.

Waar ga ik aan de slag?

We zoeken samen naar een plek die bij je past, waar je als moderator aan de slag kan (afhankelijk van de doelgroep, jouw talenten en interesses, gemeente, organisatie, frequentie, …). Je kan onder andere aan de slag bij Babbelut, in een wijkhuis, een gemeenschapscentrum, een bibliotheek, … Zowel fysiek als online.

Je kan al eens kijken welke organisaties conversatie-activiteiten organiseren.

Interesse of vragen?

Mail ons via oefenkansen@​huisnederlandsbrussel.​be

Bekijk de volledige vacature.

2020 01 31 HVHN Conversatietafel Bib Vorst Raisa VDM 10

Volgende activiteiten

Begeleid je conversatie-activiteiten in Brussel of ga je binnenkort aan de slag als moderator?

De online basisvorming is ideaal voor nieuwe vrijwilligers. Je krijgt tips over duidelijk Nederlands, over hoe je een veilige sfeer kan creëren en hoe je gesprekstechnieken en visueel gespreksmateriaal kan inzetten in conversatie-activiteiten.

Tijdens Café Connect wissel je samen met andere vrijwilligers tips en ervaringen uit. We vertrekken vanuit jullie expertise en gaan in op knelpunten die jullie tijdens conversatie-activiteiten ervaren. Samen zoeken we een antwoord tijdens een gezellig intervisiemoment.