Ga verder naar de inhoud

Maak van je vrije­tijds­or­ga­ni­sa­tie een echte oefenplek Nederlands

Wie Nederlands leert in Brussel zoekt manieren om de taal te oefenen. Er zijn plekken nodig waar Brusselaars al doende Nederlands kunnen leren, buiten een schoolse context. Jouw vrijetijdsorganisatie kan een plek zijn waar mensen op een informele manier Nederlands oefenen en spreken. Hoe creëer je hier kansen voor? Het Huis helpt je met concrete initiatieven voor je publiek.

Wat kunnen wij voor je doen?

  • Conversatie-activiteiten opstarten 
  • Taaliconen aanreiken om je activiteiten te labelen
  • Nederlandstalige vrijwilligers ter beschikking stellen en opleiden 

Een andere vraag? 

Organiseer een conversatie-activiteit

Een conversatie-activiteit is een informele én efficiënte manier om Nederlands te oefenen. Een groep niet-Nederlandstaligen volgt een activiteit. De deelnemers praten ondertussen in het Nederlands om de taal te oefenen. Er ontstaan leuke gesprekken. Een Nederlandstalige vrijwilliger helpt mee.

Wij helpen jou bij de opstart en promoten jouw conversatie-activiteit. 

Organiseer je al een conversatie-activiteit? Laat het ons weten, wij zorgen voor promotie op www.nederlandsoefeneninbrussel.be 

Wil je starten met een conversatie-activiteit? We helpen je met de opstart. Contacteer ons en we bekijken samen wat past bij jouw organisatie en publiek.

Label je activiteiten met taaliconen

Taaliconen zijn symbolen om bij Nederlandstalige vrijetijdsactiviteiten te plaatsen. Zo geef je niet-Nederlandstaligen de kans om makkelijker deel te nemen aan het aanbod. Want die weten niet altijd wat ze mogen verwachten. Hoe moeilijk zal het Nederlands zijn? Zullen ze de uitleg wel begrijpen? Zijn ze welkom om er hun Nederlands te oefenen?

Zoek je een vrijwilliger om je conversatie-activiteit te begeleiden?

Het Huis van het Nederlands heeft een team van 80 Nederlandstalige vrijwilligers. Ze luisteren graag en zijn geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Al onze vrijwilligers krijgen een basisopleiding gesprekstechnieken en kunnen hun houding en taal aanpassen om een veilige context te creëren. 

We selecteren en begeleiden een vrijwilliger speciaal voor jouw conversatie-activiteit.