Aanbod voor bedrijven, organisaties en scholen

Zoekt u informatie over Nederlands voor uw medewerkers of voor uw publiek? Dan bent u aan het juiste adres. Bekijk ons aanbod voor Brusselse bedrijven, organisaties en scholen.

Een greep uit ons aanbod

Neem deel aan onze opleidingen

Ontdek ons open aanbod
Ik ben lesgever

Vorming taalontwikkelend lesgeven (TOL): voor theorie- en praktijkvakken

25 september 2024

Het Huis van het Nederlands biedt vormingen aan Brusselse lesgevers, instructeurs en taalcoaches in beroepsopleidingen. Ontdek hoe je Nederlands als duidelijke instructietaal kunt gebruiken bij theorie- en praktijkvakken.

Bekijk meer info →

Ontdek onze verhalen

Sint Lucas 53 lr

“Een kunstleraar en een leraar Nederlands in dezelfde klas: dat is uniek!”

Nederlands leren terwijl je een ets maakt, een affiche ontwerpt of leert zeefdrukken. Klinkt fijn, nee? Een nieuwe op maat gemaakte lessenformule waarbij Sint-Lukas en het Huis van het Nederlands de handen in elkaar hebben geslagen. 

Ramon vertelt

Hier durf ik wel spreken én leer ik nog mooie dingen maken ook. Nooit gedacht dat het op die manier wel zou lukken!

Stadsparadijs 9 ok LR

Het Huis coacht kinderbegeleiders op de werkvloer

Kinderbegeleiders moeten niet alleen kinderen eten geven en verschonen, ze spelen ook een sleutelrol in hun taalontwikkeling.”

Cécile in het rusthuis

Nederlands in het rusthuis

Cécile’s verhaal

Voor ons is het Nederlands belangrijk omdat hier nogal wat tweetalige bewoners wonen, van wie sommigen hoofdzakelijk Nederlandstalig zijn, maar die de moeite nemen om Frans met ons te spreken, en wij zouden graag in hun moedertaal met hen kunnen praten.

IMG 6071 Brandon Calluy

De weg naar laagdrempelig Nederlands

Een Nederlandstalige kunstacademie in een meertalige stad. Spreken we daar alleen maar Nederlands? Communiceren we in meerdere talen? Wat met ouders die afhaken net omwille van het Nederlands? Heel wat vragen waar de Hoofdstedelijke Kunstacademie in Brussel al een tijdje mee worstelde. Tot plots het Huis van het Nederlands op haar pad kwam. Het Huis liet de Academie bewust nadenken over de rol van het Nederlands op school. Met enkele verrassende initiatieven als resultaat.

Onze taalvisie staat vandaag als een paal boven water”

Ontdek meer verhalen

Vindt u niet meteen wat u zoekt? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of voor een verkennend gesprek.

Contacteer ons