Ga verder naar de inhoud

Nederlands op het werk

Onze Brusselse maatschappij is heel divers, ook op het vlak van taal. Die diversiteit biedt heel wat troeven, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe ga je daarmee om in jouw organisatie?
 

  • Loopt de communicatie tussen je medewerkers soms moeilijk door een taalbarrière?
  • Welke plaats geef je het Nederlands in een omgeving die qua taal heel verscheiden is?
  • Hoe kan je jouw medewerkers helpen met hun taalvaardigheid?

Vraag je gratis adviesgesprek aan en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen doen. 

We ondersteunen jouw organisatie. We verkennen de situatie van de werkvloer en gaan er mee aan de slag. We maken samen een concreet plan met diverse acties die jouw medewerkers stimuleren Nederlands te leren en te gebruiken. We werken op een toegankelijke manier, aangepast aan de werksituatie en sturen bij waar nodig. Jouw medewerkers leren al doende. Net wat ze nodig hebben voor hun job.

Wat jouw werkvloer nodig heeft, bundelen we in een taalbeleid. Je handelt vanuit een sterke visie op taal, zodat alle acties kloppen.

Begeleiding in taalbeleid en taalacties

Wil je werken aan een taalbeleid voor je werkvloer en aan concrete acties? Doe beroep op onze begeleiding. We stellen samen een plan op en ondersteunen je organisatie in de uitvoering ervan. 

Instrumenten voor werkgevers

Wil je liever zelfstandig aan het taalbeleid op je werkvloer werken? Of zoek je tips voor acties rond taal op het werk? We creëerden een aantal instrumenten waarmee je aan de slag kan. 

Vormingen voor werkgevers

Wil je je kennis over taalbeleid uitbreiden? Wil je leren hoe je zelf taalbeleidsacties kan opzetten? Of wissel je graag uit met andere organisaties? 

Bekijk ons aanbod voor:

  • Zorg- en welzijnssector: rusthuizen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven
  • Gemeenten

Taalbeleid op de werkvloer? Zij doen het!

Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties?