Aanbod voor kinderdagverblijven

Werkt u in een kinderdagverblijf en wilt u ouders motiveren om Nederlands te leren of te gebruiken? Ons aanbod Nederlands voor ouders is er voor alle kinderdagverblijven die aangesloten zijn bij het Lokaal Loket Kinderopvang. Aarzel niet om ons te contacteren voor informatie of voor een verkennend gesprek.

Contacteer ons

Infomoment voor ouders

Waar en hoe kunt u Nederlands leren en oefenen in Brussel? En hoeveel Nederlands moet u kennen om uw kind met voorrang in te schrijven in het Nederlandstalig onderwijs? Het Huis van het Nederlands komt met een infostand naar uw school en informeert de ouders. Wij geven ook online infosessies.

Oefenkansen Nederlands voor ouders: de Taalbox

Veel ouders kennen een beetje Nederlands, maar durven het niet te spreken. Hoe kunt u hen motiveren? 

In de box zitten 12 thema’s met gespreksvragen en kleurrijk beeldmateriaal voor in het kinderdagverblijf. Een handig middel om leuke conversaties met ouders te starten. De Taalbox is kant-en-klaar, gratis en gemakkelijk. 

Voordat jullie starten met de Taalbox, geven we een korte workshop Duidelijk Nederlands. Zo verloopt het contact met de ouders nog vlotter.

Taalbox 2 is nu ook beschikbaar!

Bent u zelf ouder?

Bent u zelf ouder en wilt u Nederlands leren of oefenen op de school van uw kind? Praat erover met de school. Zij kunnen samen met ons mogelijke opties bekijken.

Minisessies Duidelijk Nederlands

Nederlands spreken of schrijven zodat ook ouders met een basiskennis Nederlands u begrijpen, is niet gemakkelijk. In een minisessie geven we heel concreet advies. Op het einde van elke sessie heeft u afgewerkt materiaal: scripts voor gesprekken met ouders en afgewerkte boekjes. U kiest zelf welke en hoeveel minisessies u boekt. 

Minisessies voor leidinggevenden

  • Een afsprakenboekje maken of aanpassen
  • Een intakemoment met anderstalige ouders verfijnen

Minisessies voor kinderbegeleiders

  • Leefgroepboekjes maken of aanpassen
  • De breng- en afhaalmomenten verfijnen

U kunt de minisessies ook online volgen.

Nederlands voor ouders in uw kinderdagverblijf?

Wij geven graag meer informatie of komen langs voor een verkennend gesprek.

02 501 66 60

Mail het team