Wijzig je cookies voorkeuren

Nederlands in het rusthuis

Een wolkje taal bij de koffie?

In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel bieden wij rusthuizen en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van januari tot april 2022, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

In elke les staat de communicatie in het rusthuis centraal. Buiten de les stimuleren praktijkoefeningen de interactie tussen uw medewerkers en bewoners. 

Praktische informatie

  • De cursus loopt van januari 2022 tot april 2022 (geen les tijdens de schoolvakanties)
  • 40 uur les in totaal, wekelijks een les van 3 uur in de namiddag, op een vaste lesdag (maandag, dinsdag of vrijdag). De exacte lesdag wordt bepaald door de niveautest (*) en is niet vrij te kiezen
  • De exacte lesdag en het lessenrooster worden midden november bekendgemaakt
  • De lessen gaan door bij het CVO Brussel in de Karel Bogaerdstraat 4 (Metro Bockstael), de praktijkoefeningen gaan door in het rusthuis
  • Deze cursus is gratis voor alle rusthuismedewerkers in Brussel

Inschrijvingsprocedure

  • De deadline voor de inschrijvingen was 29 oktober 2021, inschrijven is niet meer mogelijk.
  • De inschrijving gebeurt op afspraak
  • De kandidaat kan kiezen voor een online afspraak of voor een afspraak in het Huis van het Nederlands. De werkgever ontvangt half november het lessenrooster van de ingeschreven medewerkers

Heb je een nog vraag over dit aanbod?


Bekijk onze veelgestelde vragen

(*) Waarom een niveautest?

Een niveautest is nodig om de kandidaten in te delen in de groep met het voor hen ideale lesniveau. Zo is de les net uitdagend genoeg maar ook niet te moeilijk waardoor we uitval vermijden en leerplezier bevorderen. 

Elke kandidaat doet een niveautest op afspraak, ook de kandidaat die nog helemaal geen Nederlands spreekt. In de meeste gevallen kan de niveautest online plaatsvinden. In sommige gevallen vindt de test in het Huis van het Nederlands plaats. Bij het invullen van het afspraakformulier kan de kandidaat kiezen uit verschillende afspraakmomenten.

Meer info?

Maak een afspraak voor een (online) bezoek van onze taalbeleidsadviseur en bekijk samen hoe de lessen optimaal kunnen renderen in uw rusthuis.

Contacteer ons