Nederlands in het rusthuis

Een wolkje taal bij de koffie?

In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel bieden wij rusthuizen en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. Deze gratis cursus loopt van september tot december 2021, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

Concrete praktijkopdrachten slaan een brug tussen de les en de werkvloer en stimuleren rechtstreeks de interactie tussen collega’s, rusthuisbewoners en hun familie. Nederlands krijgt meer plaats in het rusthuis en dat is te horen en te zien.

Praktische informatie

  • De cursus loopt van september 2021 tot december 2021 (geen les tijdens de schoolvakanties)
  • 40 uur les in totaal, wekelijks een les van 3 uur in de namiddag, op een vaste lesdag (maandag, dinsdag of vrijdag). De exacte lesdag wordt bepaald door de niveautest (*) en is niet vrij te kiezen
  • De exacte lesdag en het lessenrooster worden in juni bekendgemaakt
  • De lessen gaan door bij het CVO Brussel in de Karel Bogaerdstraat 4 (Metro Bockstael), de praktijkoefeningen gaan door in het rusthuis
  • Deze cursus is gratis voor alle rusthuispersoneel in Brussel

Inschrijvingsprocedure

  • De deadline voor de inschrijvingen was 10 juni 2021. Inschrijven is niet meer mogelijk.
  • De werkgever ontvangt eind juni het lessenrooster van de ingeschreven medewerkers.

(*) Waarom een niveautest?

Een niveautest is nodig om de kandidaten in te delen in de groep met het voor hen ideale lesniveau. Zo is de les net uitdagend genoeg maar ook niet te moeilijk waardoor we uitval vermijden en leerplezier bevorderen. 

Elke kandidaat doet een niveautest op afspraak, ook de kandidaat die nog helemaal geen Nederlands spreekt. In de meeste gevallen kan de niveautest online plaatsvinden. In sommige gevallen vindt de test in het Huis van het Nederlands plaats. Bij het invullen van het afspraakformulier kan de kandidaat kiezen uit verschillende afspraakmomenten.

Meer info?

Maak een afspraak voor een (online) bezoek van onze taalbeleidsadviseur en bekijk samen hoe de lessen optimaal kunnen renderen in uw rusthuis.

Contacteer ons