Wijzig je cookies voorkeuren

Lessen Nederlands op maat van de rusthuizen

In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel bieden wij rusthuizen en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van september tot december 2022, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

In elke les staat de communicatie in het rusthuis centraal. Buiten de les stimuleren praktijkoefeningen de interactie tussen uw medewerkers en bewoners. 

Praktische informatie

De cursus loopt van september 2022 tot december 2022 (geen les tijdens de schoolvakanties)

  • 40 uur les in totaal, wekelijks een les van 3 uur in de namiddag, op een vaste lesdag (dinsdag of vrijdag). De exacte lesdag wordt bepaald door de niveautest (*) en is niet vrij te kiezen.
  • De exacte lesdag en het lessenrooster worden in juni bekendgemaakt.
  • De lessen gaan door bij het CVO Brussel in de Karel Bogaerdstraat 4 (Metro Bockstael), de praktijkoefeningen gaan door in het rusthuis.
  • Deze cursus is gratis voor alle rusthuismedewerkers in Brussel.

Inschrijvingsprocedure

  • De deadline voor de inschrijvingen is op 13 mei 2022. 
  • De inschrijving gebeurt op afspraak.
  • De kandidaat kan kiezen voor een online afspraak of voor een afspraak in het Huis van het Nederlands. De werkgever ontvangt in maart het lessenrooster van de ingeschreven medewerkers.

Nieuwe inschrijving

U volgt nog geen les Nederlands voor de rusthuizen?

Schrijf u hier in voor 13 mei 2022 en maak een afspraak voor een niveautest (*) in het Huis van het Nederlands of online.

Herinschrijving

U volgde al les Nederlands in 2021 of 2022?

Meer informatie volgt binnenkort.


Heeft u nog een vraag over dit aanbod?

Bekijk onze veelgestelde vragen

(*) Waarom een niveautest?

Een niveautest is nodig om de kandidaten in te delen in de groep met het voor hen ideale lesniveau. Zo is de les net uitdagend genoeg maar ook niet te moeilijk waardoor we uitval vermijden en leerplezier bevorderen.

Elke kandidaat doet een niveautest op afspraak, ook de kandidaat die nog helemaal geen Nederlands spreekt. In de meeste gevallen kan de niveautest online plaatsvinden. In sommige gevallen vindt de test in het Huis van het Nederlands plaats. Bij het invullen van het afspraakformulier kan de kandidaat kiezen uit verschillende afspraakmomenten.