Lessen Nederlands op maat van de rusthuizen

In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel bieden wij rusthuizen en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van september 2024 tot februari 2025, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

In elke les staat de communicatie in het rusthuis centraal. Buiten de les stimuleren praktijkoefeningen de interactie tussen uw medewerkers en bewoners. 

Praktische informatie

  • De cursus loopt van september 2024 tot februari 2025 (geen les tijdens de schoolvakanties)
  • 60 uur les in totaal, wekelijks een les van 3 uur in de namiddag (13u30 — 16u30), op een vaste lesdag (dinsdag of donderdag). De exacte lesdag wordt bepaald door de niveautest (*) en is niet vrij te kiezen.
  • De exacte lesdag en het lessenrooster worden in juli bekendgemaakt.
  • De lessen gaan door bij CVO Brussel in de Karel Bogaerdstraat 4 (metrohalte Bockstael).
  • Deze cursus is gratis voor alle rusthuismedewerkers in Brussel.

Inschrijvingsprocedure

Heeft u nog een vraag over dit aanbod?

Bekijk onze veelgestelde vragen of contacteer ons via taalindezorg@​huisnederlandsbrussel.​be

(*) Waarom een niveautest?

Een niveautest is nodig om de kandidaten in te delen in de groep met het voor hen ideale lesniveau. Zo is de les net uitdagend genoeg maar ook niet te moeilijk waardoor we uitval vermijden en leerplezier bevorderen.

Elke kandidaat doet een niveautest op afspraak, ook de kandidaat die nog helemaal geen Nederlands spreekt. In de meeste gevallen kan de niveautest online plaatsvinden. In sommige gevallen vindt de test in het Huis van het Nederlands plaats. Bij het invullen van het afspraakformulier kan de kandidaat kiezen uit verschillende afspraakmomenten.