Aanbod voor consultatiebureaus & co

Werkt u met baby’s en peuters en wilt u ouders motiveren om Nederlands te leren of te gebruiken? Ons aanbod Nederlands voor ouders is er voor alle consultatiebureaus en andere organisaties uit de preventieve gezinsondersteuning. 

Contacteer ons

Infomoment voor ouders

Waar en hoe kunt u Nederlands leren en oefenen in Brussel? En hoeveel Nederlands moet u kennen om uw kind met voorrang te kunnen inschrijven in het Nederlandstalig onderwijs? Wij komen de ouders informeren met onze infostand. Of ouders nemen thuis deel aan onze online infosessies. 

De Infobox

Met onze Infobox informeert u ouders over Nederlands leren en oefenen in Brussel en kunt u hen gemakkelijk doorverwijzen naar het Huis van het Nederlands. Vraag uw Infobox en wij komen langs.

De Taalbox

Veel ouders kennen een beetje Nederlands, maar durven het niet te spreken. Hoe kunt u hen motiveren?

In de box zitten 12 thema’s met gespreksvragen en kleurrijk beeldmateriaal. Een handig middel om leuke conversaties met ouders te starten. De Taalbox is kant-en-klaar, gratis en gemakkelijk.

Voordat jullie starten met de Taalbox, geven we een korte workshop Duidelijk Nederlands. Zo verloopt het contact met de ouders nog vlotter.

Taalbox 2 is nu ook beschikbaar!

Minisessie Duidelijk Nederlands

Nederlands spreken of schrijven zodat ook ouders met een basiskennis Nederlands u begrijpen, is niet gemakkelijk. In een minisessie geven we heel concreet advies over de formuleringen die u nodig heeft en over gesprekken of teksten waarbij u hulp wilt. U kunt de minisessie ook online volgen.