Wijzig je cookies voorkeuren

Aanbod voor consultatiebureaus & co

Werkt u met baby’s en peuters en wilt u ouders motiveren om Nederlands te leren of te gebruiken? Ons aanbod Nederlands voor ouders is er voor alle consultatiebureaus en andere organisaties uit de preventieve gezinsondersteuning. 

Contacteer ons

Een infomoment voor ouders

Waar en hoe kunt u Nederlands leren en oefenen in Brussel? En hoeveel Nederlands moet u kennen om uw kind met voorrang te kunnen inschrijven in het Nederlandstalig onderwijs? 

Een infobox

Met onze Infobox informeert u ouders over Nederlands leren en oefenen in Brussel en kunt u hen gemakkelijk doorverwijzen naar het Huis van het Nederlands. Vraag uw Infobox en wij komen langs.

Een Taalbox

Veel ouders kennen een beetje Nederlands, maar durven het niet te spreken. Wilt u hen helpen? Gebruik onze Taalbox! 

In de box zitten 12 thema’s met gespreksvragen en kleurrijk beeldmateriaal. Een handig middel om leuke conversaties met ouders te starten. De Taalbox is kant-en-klaar, gratis en gemakkelijk.

Duidelijk Nederlands

Nederlands spreken of schrijven zodat ook ouders met een basiskennis Nederlands u begrijpen, is niet gemakkelijk. In een minisessies geven we heel concreet advies over de formuleringen die u nodig heeft en over gesprekken of teksten waarbij u hulp wilt.